خودشناسی والدین

خودشناسی والدین چیست؟

آینده و زندگی فرزندانمان در دستان ما پدر و مادر هاست. به نظر شما زمانی که در خانه ما پدر و مادر مدام سر کوچیکترین مشکلی باهم بحث میکنیم می توانیم فرزندی تربیت کنیم که در خانه و در بیرون محیط خانه پرخاشگری نمیکند و سر کوچکترین مسئله و مشکل راحت میگذرد یا در محیط مدرسه زمانی که مورد تمسخر دوستش قرار میگیرد راحت میگذرد یا تا انتقام نگیرد ماجرا را رها نمی کند و یا زمانی که ما در دوران کودکی مدام تحت تحقیر والدین خود بودیم و آنها مدام هم سن و سالان ما را  با ما قیاس می کردند و این باعث شد چه در دوران کودکی و چه بزرگسالی اعتماد به نفس ضعیفی داشته باشیم و در برابر مشکلات هرچند کوچک شکست بخوریم و فرزند  ماهم این اعتماد به نفس پایین ما را به ارث ببرد و…

درست است که کودکی مان بر اثر ندانم کاری ها و مسامحه های پدر و مادرهایمان آسیب دید و از شکل افتاد. تجربه های تلخ و البته فراموش نشدنی مورد خشونت واقع شدن سوء استفاده های جسمی و محرومیت های روحی، همه چیز را برای قدم گذاشتن به دوره جوانی پرآشوب آماده کرد،تک تک ما با این باور که بزرگسالی نیز تفاوت چندانی با کودکی و نوجوانی ندارد، قدم به این دوره گذاشتیم و همانی شدیم که در دوران کودکی بارمان آورده بودند. به نظرتان الان وقتش نیست با تمام این کمبود ها مبارزه کنیم و به مداوای تمام این آسیب های روحی بپردازیم تا بتوانیم در پرورش فرزندانمان موفق باشیم؟

مشاوره خانواده

این را بدان تا مادامی که تو درگیری های روحی و ناراحتی هایی در عمق وجودت از دوران کودکی ات داری هیچ موقع نمیتوانی در امر والدگری و فرزندپروری موفق ظاهر بشی و دوران بزرگسالی و آینده کودکت را به بطلان می کشی.

در واقع کودک درون حضور قدرتمند سرتاسر زندگی ما پدر و مادرها دارد کودک نوپایی سالم و شاد تصور کنید وقتی این کودک را در چشم دلتان مجسم کنید ، سرزندگی او را احساس می کنید ، با شور و اشتیاقی مدام محیطش را کشف می کند و از احساس هایش باخبر است و آشکارا آنها را نشان می دهد وقتی آزار می بیند فگریه می کند. وقتی خشمگین است ، فریاد می زند. وقتی خوشحال است لبخند می زند یا از ته دل می خندد.

به مرور زمان ، این کودک به سوی توقعات و چهان افراد بالغ کشیده می شود صدای بزرگترها – با نیازها و خواسته هایش – به ندریج ندای درونی احساسها و غرایز را خاموش می کند والدین -درواقع-می گوید{{به خودت اعتماد نکن .احساس هایت را احساس نکن. این را نگو.آن را بیان نکن.همان را بگو که ما می گوییم . مابهتر می دانیم.

طفل در  حال رشد – به منظور بقا- روح شاد و کودکانه اش را مخفی و محبوس می کند. اما کودک درون هرگز بزرگ نمی شود و از بین نمی رود مدفون ف اما زنده می ماند تا روزی آزاد شود.